DANSMEDITATIE

Zijnsdans – Danszijn 

Vanuit de stilte 

met het licht van aandacht 

het onbekende heelal 

van je lichaam betreden 

waarin ZIJN zich openbaart 

je jezelf in overgave ontvangt 

in al je kleuren, beelden, klanken, geuren, 

ritmes, gevoelens, woorden, smaken, 

bewegingen en gewaarwordingen 

die komen en gaan 

waarin beweging ontwaakt 

op eb en vloed van de adem 

onzichtbaar binnenin 

ademt en groeit 

spontaan 

in het buiten zichtbaar wordt 

haar unieke plek 

onder de sterren vervult 

met aanwezigzijn 

in het nu 

jouw scheppingsdans 

in aanraking met wat is. 

Jij bent. 

Dans.

In zijnsdans-danszijn ga je op reis in en naar jezelf. Zodat je de verschillende delen van jezelf leert kennen en integreren, helen, heel worden. Je eigen levensdans scheppen. 

Je lichaam bewonen en verbinden met de aarde in stabiliteit. Je kracht bundelen en centreren. Met energieën omgaan, afvoeren en opladen Je beweging, ademhaling en klank verdiepen, verruimen en laten stromen. Gevoelens en gedachten toelaten, laten zijn en laten stilvallen. Leren omgaan met spanning, weerstanden en pijn. Een cirkel van verwanten ontmoeten.

Leren waarnemen en luisteren naar jezelf. 

Zelfonderzoek, jezelf herontdekken en liefhebben. Je scheppingskracht dansend wekken. Contact met je intuïtie en oorspronkelijke spontaniteit. GENIETEN, lachen, vieren, vreugde, licht ! Jouw spontane levensstroom danst in een wisselwerking tussen binnen en buiten, tussen stilte en beweging. 

Jezelf ZIJN.

Begeleid door Lut Van Melle, erkend yoga- en dansdocente (Hatha en Patanjali yoga, Zijnsgerichte dans en dansexpressie) en scheppend kunstenaar.Haar reiservaringen van 25-tal jaren bewegen, o.a. bio-energetica, tai-tji, butoh, 5-ritmes, sjamanisme, reiki en healing, chacra-werk, eutonie, kunsttherapie, drupad, meditatie, yoga in beweging…. waar ze zich in verdiepte, integreert ze in haar dans tot een geheel.